WLTP op bedrijfswagens | Wat moet je weten?

WLTP op bedrijfswagens | Wat moet je weten?

Renault en Munsterhuis zijn al een hele lange tijd aanwezig op de markt voor de lichte bedrijfswagens. We hebben door de jaren heen een sterke en duurzame band op mogen bouwen met onze bedrijfswagenklanten. Omdat wij het belangrijk vinden u over alles te informeren en van dienst te kunnen zijn publiceren wij dit artikel.


WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Dit is een test die wordt gebruikt om het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de uitstoot van vervuilende stoffen van voertuigen te meten. De testcondities van de WLTP zijn vastgelegd in Europese wetgeving.
Nadat 2018 het jaar is geweest van de WLTP op de personenauto’s, zal 2019 in het teken staan van de WLTP voor de bedrijfswagens. Waar bij de personenauto’s de prijsverhoging in de BPM heeft gezeten (meer co2 uitstoot), zal de prijsverhoging bij de bedrijfswagens zitten in de aanpassingen die er gedaan moeten worden om te kunnen voldoen aan de WLTP per 1 september 2019 (netto catalogusprijs).

Waarom WLTP?
De WLTP meetmethode vervangt de verouderde NEDC-meetmethode (New European Driving Cycle). Dit omdat de WLTP test een realistischere weergave geeft van uitstoot van nieuwe bedrijfswagens in de praktijk. Overheden vonden dat de oude testcycli teveel afweken van de realiteit, zoals bijvoorbeeld de CO2-uitstoot. Ook geeft WLTP accurate verbruikscijfers weer van elk type bedrijfswagen. Zo wordt alles eerlijk meegenomen in een uitgebreide test en krijgt iedereen een realistischer beeld van zijn nieuwe bedrijfswagen. Valt uw bestelde bedrijfswagen binnen de productie NEDC (productie t/m mei) dan kunt u nog profiteren van de huidige prijzen. Valt de productie van uw bedrijfswagen vanaf juni dan zullen we helaas de nieuwe prijsverhogingen mee moeten nemen. Snel beslissen, of de bedrijfswagen(s) eerder in het jaar vervangen, kan dus naast de aantrekkelijk korting dubbel voordeel bieden!


Géneviève Nijland 06-30828714 (g.nijland@munsterhuis.nl)
Martin ten Hove 06-15891831 (m.tenhove@munsterhuis.nl)
Marco Odink 06-82722109 (m.odink@munsterhuis.nl)

Contact opnemen met het Zakelijk Team?